A legfrissebb statisztikák szerint az élelmiszerekben 8% a tápérték, nem csoda, ha az emberek egyre több időt töltenek azzal, hogy olyan táplálékot találjanak, ami a szervezetüket regenerálja és egyensúlyba hozza.
Az OECD felmérése szerint van még mit tenni!
Magyarországon rosszabb az egészségügyi állapot, mint ami az ország fejlettsége alapján elvárható. Ehhez hozzájárul a mozgásszegény életmód, … és általában az egészségtudatosság alacsony szintje. Az OECD szerint nálunk a legnagyobb az elhízottak aránya, és a legkevésbé egészségesen táplálkozó nemzetek élvonalába tartozunk. (OECD = Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet)
A Food Revolution Summit előadóitól hallottam:
- A megfelelő táplálkozás közelebb visz ahhoz, hogy a magad elvárásai szerint élj. A legtöbb ember elfárad, kimerül az evéstől. Tölts el egy hetet egy jó helyen, és megváltozik a gondolkodásmódod. Mozogj rendszeresen. Nem mindenki szeret csoportban tornázni, de ugyanakkor sajnálja a pénzt egy személyi edzőre. Pedig nem az edző kerül sokba, hanem mindaz, amitől meghízott. Eheted a legegészségesebb ételeket, ha közben minden mindig csak RÓLAD szól, mindig csak Én, ÉN, ÉN …azaz TE vagy a középpontban, előbb-utóbb megtalálnak a negatív dolgok.
- Aki otthon készült főtt ételt eszik, az egészségesebb, mert otthon könnyebb egészséges ételt enni. A közös étkezések a lelkednek is jót tesznek. Nem azt mondják, hogy ne járj étterembe, de amikor elmész, jó helyre menj. Az elhízás egyik oka a házon kívüli étkezés. A feldolgozott alapanyagokhoz szükség van tartósítószerre, különben nem állnak el.
- A Föld nincs jó állapotban, nehéz belőle egészséges élelmiszerhez jutni. Jó lenne minél több zöldséget-gyümölcsöt enni. Tudod, hogy a marhahús előállítása komolyan hozzájárul az üvegházhatáshoz? A klímaváltozás a mezőgazdaságból indult. Túl sok a felhasznált nitrogén műtrágya. Az erdőirtás rossz döntés volt. Nagy árat fizetünk azért, hogy így nyertünk termőföldet. Érdekes, de a fejlődő országokban az organikus mezőgazdaság túlszárnyalja a hagyományost. Ha a talaj organikus, akkor kevesebbet kell öntözni. A GMO-s élelmiszereket nincs az a tudomány, ami támogatná. Az embereknek joguk van tudni, hogy milyen élelmiszert esznek. És mindenkinek joga van a tiszta élelmiszerhez. Ha egészségesebben táplálkozunk, az a Földnek is jobb. A nagy gazdaságokban előállított hús nem mozdítja elő az egészséget. Haladjunk kis lépésenként. (A reflux is könnyebben elmúlik, ha kevesebb húst eszik az illető.)
- Vani Hari gondolatai igen megszívlelendőek: „Friss ételt egyél. Olyat, amiben nincs tartósítószer. Felesleges magadat még életedben tartósítani, bebalzsamozni.” Ez sokaknak kiverte Amerikában a biztosítékot. Kikiáltották bolondnak. De szerencsére a könyvei sokakhoz eljutnak.
- Az agyunk nem tud mit kezdeni a vegyszerekkel. Valós táplálékra van szüksége a megfelelő működéshez. Menj ki a természetbe! Érezd meg az energiáját. Egyél jó ételeket, egészítsd ki táplálék kiegészítőkkel és gondolkodj! Az, hogy mit eszel, meghatározza gondolataidat és beszédedet.
- Az élelmiszer előállító cégek kétszer annyit költenek reklámra, mint a termék hozzávalóira. (Puff neki!)
- SunnyPress